Toborzási tanácsok

A HR-ről praktikusan. Munkaerő-piaci trendek, tippek munkahelyi vezetőknek, legjobb HR-gyakorlatok.

Article Headlines

Hogyan érinti a GDPR a toborzókat?

„A hiba javítható, az elszalasztott lehetőség nem jön vissza” – Tóth Tamara, a Monster.hu új vezetője

Neked mitől lenne élmény a munka? - átfogó kutatást készít az Aon Hewitt

Toborzási trendek 2018-ra

Találjon tehetségeket az EURAXESS hálózatában

Milyen egy megbízható munkaadó?

Május végén a Német –Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara immáron harmadszor hirdetett eredményt „Megbízható Munkaadó” pályázatán. Ezúttal 19 szervezet kapta meg az elismerést. A példaértékű munkakörülmények biztosítása fontos eszköze a jól képzett és elkötelezett munkatársak megtartásának és megnyerésének. Mely cégek nyertek? Milyen területeken kellett bizonyítaniuk, hogy alkalmasak az elismerésre?

Nők a topvezetésben – ennyire göröngyös az út

A harmincas szingli menedzsernők magasabb státuszú, intelligens, karakteres, családcentrikus párt keresnek. A topmenedzser férfiak viszont olyan társra vágynak, akik szépek, támogatóak, jó anyák, a biztos családi hátteret adják, a szociális életet szervezik. A Hungarian Business Leaders Forum keddi rendezvényén a női topvezetők életútjának nehézségei és a megoldási opciók kerültek terítékre. Bokor Attila, az OD Partner vezetője ismertette korábbi vezetői kutatásaik eredményeit.

Top munkaerő-közvetítő és kölcsönző cégek – íme a friss lista

Továbbra is vezet a Randstad, de nagyon megközelítette a Hays. Két év alatt megháromszorozta közvetítői bevételét az Adecco és már a harmadik. A Grafton is kezd magához térni. A kölcsönzőknél a Prohumán 2004 őrzi első helyét, az Adecco itt is előrelépett. A Manpower nem közölt adatot. Néhány érdekesség a közelmúltban napvilágot látott munkaerő-közvetítő cégek toplistájáról.

Hogyan érzik magukat a munkavállalók Magyarországon?

A munkavállalói élmény áll az Aon Legjobb Munkahely Program 2018-as kutatásának középpontjában. Magyarország legrégebbi, 18. éve induló dolgozói elkötelezettség mérésben ugyanis mindig van egy külön téma, ami kiegészíti a kérdőívet.

Mire jó a céges alumni? - így csinálja a Process Solutions

Nyugat-Európában gyakori, Magyarországon még gyermekcipőben jár a “céges alumni”, ami egykoron a vállalatnál dolgozott kollégák hálózatát jelenti. Pedig számos érték rejlik ebben a kapcsolatrendszerben. A napokban tartotta ötödik alumni találkozóját a könyveléssel és bérszámfejtéssel foglalkozó, 400 magyarországi munkatárssal működő Process Solutions. Ennek apropóján néztük meg, hogyan épült fel és hogyan működik az ő networkjük.

Rugalmasság kell a Z generációnak – megvannak a legvonzóbb munkaadók

Ötödik alkalommal díjazta Magyarország legvonzóbb munkáltatóit a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Randstad Hungary: a lista élén a Mercedes-Benz végzett, míg a szektorok közül a telekommunikációban dolgoznának legszívesebben a magyarok. Tavalyhoz képest a kellemes munkahelyi légkör és a rugalmas lehetőségek értékelődtek fel leginkább a munkavállalók szemében, utóbbi főleg a fiataloknál döntő szempont a munkahely-választásnál.

Mit üzennek a vezérigazgatók a HR-nek?

Márciusban látott napvilágot a PwC tanácsadócég éves Vezérigazgatói felmérése, amelyben 165 magyarországi első számú vezető véleményét kérték ki – egyebek mellett a legnagyobb üzleti kihívásokról. 95 százalék aggódik a munkaerőhiány miatt és közel ennyien invesztálnak is a meglévő munkatársak fejlesztésébe.

Vezetőváltás az Aon Magyarországnál

Lemondott cégvezetői pozíciójáról Veres Rita, az Aon Magyarország eddigi ügyvezetője. Helyét Uzsák Éva Virág veszi át, aki 12 éve dolgozik a cégnél és most az első olyan cégvezető lesz az Aon Magyarország HR tanácsadási részlegének élén, aki kisgyermekes anyaként tölti be ezt a szerepkört.

About Monster’s products and services

Monster’s products and services are designed to help you connect your jobs to people everywhere. Our integrated approach will help you find not only the best quality candidates, but more of them; streamline the process so you can save time and money; and make smarter, more informed decisions that improve your ROI.