Toborzási tanácsok

A HR-ről praktikusan. Munkaerő-piaci trendek, tippek munkahelyi vezetőknek, legjobb HR-gyakorlatok.

Article Headlines

Hogyan érinti a GDPR a toborzókat?

„A hiba javítható, az elszalasztott lehetőség nem jön vissza” – Tóth Tamara, a Monster.hu új vezetője

Neked mitől lenne élmény a munka? - átfogó kutatást készít az Aon Hewitt

Toborzási trendek 2018-ra

Találjon tehetségeket az EURAXESS hálózatában

Monster Talent Sourcing szolgáltatások

A Monster Talent Sourcing toborzási szolgáltatásai igazán hatékony megoldások, melyek nem csak aktív, hanem a nehezebben elérhető passzív jelöltek felkutatásában nyújtanak segítséget.

Nyári toborzási tanácsok - Így vegyél fel fizikai munkaerőt (3.)

Nyári sorozatunkban Tóth Tamara, a Monster.hu ügyvezetője ad tippeket a megfelelő munkatárs megtalálásához. Mostani, harmadik részünkben a kékgalléros toborzás kerül terítékre. A téma forró, ugyanis a munkaadók náluk szembesülnek leginkább a munkaerőhiánnyal. Amint látható, az ő elcsábításuk más megközelítést és más eszköztárat igényel.

Újabb 5 tanács a sikeres toborzáshoz (2.)

Múlt héten indult sorozatunkban Tóth Tamara, a Monster.hu állásportál ügyvezetője javasol működő eszközöket, és érdekes szempontokat a megfelelő munkaerő megtalálásához és megtartásához. Most újabb 5 tippel folytatjuk, amelyek elsősorban kis- és középvállalkozások számára lehetnek különösen hasznosak.

Relocation Academy képzés - ajánló

A vállalatok külföldi kollégáival kapcsolatos ügyintézés speciális feladat. A hiánypótló, gyakorlatorientált képzés komplex tudást ad a leendő és jelenlegi relocation és mobility szakembereknek.

Külföldön már jól bevett és működő képzés típus, Magyarországon eddig hiányzott - Cziczárdi Györgyi, relocation szakember

13 év mobility tapasztalat,7000+ sikeres áttelepítés, 3 nemzetközi elismerés A Pécsi Tudományegyetemen, a Corvinuson, a Madridi Közép-Európa Egyetemen tanult, a GMS (Global Mobility Specialist) képzést Varsóban szerezte meg. Spanyolországból és Kanadából hazatérve, több mint egy évtizede a külföldiek áttelepülésével, beillesztésével, relocation tréningekkel, szaktanácsadással foglalkozik, elsősorban multinacionális vállalatok számára

Így lehet sikeres a toborzásod (1.)

Magyarországon egyre nagyobb méretek ölt a munkaerőhiány. A cégek a legkülönbözőbb módokon igyekeznek magukhoz csábítani a munkavállalókat. Tóth Tamara, a Monster.hu állásportál ügyvezetője most induló sorozatunkban néhány fogást és érdekes szempontot javasol a megfelelő munkaerő megtalálásához.

Munkaszerződés: erre figyelj munkaadóként

Nehéz feladat kiválasztani a megfelelő munkaerőt a cégedben, de akkor sem lankadhat a figyelmed, ha már megvan az ideális jelölt. A munkaszerződés a legfontosabb dokumentum, nem árt tehát résen lenni, amikor összeállítod, különben rossz pozícióba hozhatod magad.

Szabadságkiadás nyáron - néhány munkajogi fortély

A nyári időszakban nem csupán az időarányos elmaradások pótlásáról célszerű intézkedni, hanem lehetőség szerint az éves szabadságkeretek minél nagyobb mértékű további csökkentéséről - mondja Hujber Tibor, a Trenkwalder munkaerő-közvetítő ügyvezetője. Különösen fontos ez azoknál a kereskedelmi és szállítmányozási cégeknél, ahol év végén nagy a hajtás.

Milyen egy megbízható munkaadó?

Május végén a Német –Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara immáron harmadszor hirdetett eredményt „Megbízható Munkaadó” pályázatán. Ezúttal 19 szervezet kapta meg az elismerést. A példaértékű munkakörülmények biztosítása fontos eszköze a jól képzett és elkötelezett munkatársak megtartásának és megnyerésének. Mely cégek nyertek? Milyen területeken kellett bizonyítaniuk, hogy alkalmasak az elismerésre?

Nők a topvezetésben – ennyire göröngyös az út

A harmincas szingli menedzsernők magasabb státuszú, intelligens, karakteres, családcentrikus párt keresnek. A topmenedzser férfiak viszont olyan társra vágynak, akik szépek, támogatóak, jó anyák, a biztos családi hátteret adják, a szociális életet szervezik. A Hungarian Business Leaders Forum keddi rendezvényén a női topvezetők életútjának nehézségei és a megoldási opciók kerültek terítékre. Bokor Attila, az OD Partner vezetője ismertette korábbi vezetői kutatásaik eredményeit.