Toborzási tanácsok

A HR-ről praktikusan. Munkaerő-piaci trendek, tippek munkahelyi vezetőknek, legjobb HR-gyakorlatok.

Article Headlines

Hogyan érinti a GDPR a toborzókat?

„A hiba javítható, az elszalasztott lehetőség nem jön vissza” – Tóth Tamara, a Monster.hu új vezetője

Neked mitől lenne élmény a munka? - átfogó kutatást készít az Aon Hewitt

Toborzási trendek 2018-ra

Találjon tehetségeket az EURAXESS hálózatában

Így lehet sikeres a toborzásod (1.)

Magyarországon egyre nagyobb méretek ölt a munkaerőhiány. A cégek a legkülönbözőbb módokon igyekeznek magukhoz csábítani a munkavállalókat. Tóth Tamara, a Monster.hu állásportál ügyvezetője most induló sorozatunkban néhány fogást és érdekes szempontot javasol a megfelelő munkaerő megtalálásához.

Munkaszerződés: erre figyelj munkaadóként

Nehéz feladat kiválasztani a megfelelő munkaerőt a cégedben, de akkor sem lankadhat a figyelmed, ha már megvan az ideális jelölt. A munkaszerződés a legfontosabb dokumentum, nem árt tehát résen lenni, amikor összeállítod, különben rossz pozícióba hozhatod magad.

Szabadságkiadás nyáron - néhány munkajogi fortély

A nyári időszakban nem csupán az időarányos elmaradások pótlásáról célszerű intézkedni, hanem lehetőség szerint az éves szabadságkeretek minél nagyobb mértékű további csökkentéséről - mondja Hujber Tibor, a Trenkwalder munkaerő-közvetítő ügyvezetője. Különösen fontos ez azoknál a kereskedelmi és szállítmányozási cégeknél, ahol év végén nagy a hajtás.

Milyen egy megbízható munkaadó?

Május végén a Német –Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara immáron harmadszor hirdetett eredményt „Megbízható Munkaadó” pályázatán. Ezúttal 19 szervezet kapta meg az elismerést. A példaértékű munkakörülmények biztosítása fontos eszköze a jól képzett és elkötelezett munkatársak megtartásának és megnyerésének. Mely cégek nyertek? Milyen területeken kellett bizonyítaniuk, hogy alkalmasak az elismerésre?

Nők a topvezetésben – ennyire göröngyös az út

A harmincas szingli menedzsernők magasabb státuszú, intelligens, karakteres, családcentrikus párt keresnek. A topmenedzser férfiak viszont olyan társra vágynak, akik szépek, támogatóak, jó anyák, a biztos családi hátteret adják, a szociális életet szervezik. A Hungarian Business Leaders Forum keddi rendezvényén a női topvezetők életútjának nehézségei és a megoldási opciók kerültek terítékre. Bokor Attila, az OD Partner vezetője ismertette korábbi vezetői kutatásaik eredményeit.

Top munkaerő-közvetítő és kölcsönző cégek – íme a friss lista

Továbbra is vezet a Randstad, de nagyon megközelítette a Hays. Két év alatt megháromszorozta közvetítői bevételét az Adecco és már a harmadik. A Grafton is kezd magához térni. A kölcsönzőknél a Prohumán 2004 őrzi első helyét, az Adecco itt is előrelépett. A Manpower nem közölt adatot. Néhány érdekesség a közelmúltban napvilágot látott munkaerő-közvetítő cégek toplistájáról.

Hogyan érzik magukat a munkavállalók Magyarországon?

A munkavállalói élmény áll az Aon Legjobb Munkahely Program 2018-as kutatásának középpontjában. Magyarország legrégebbi, 18. éve induló dolgozói elkötelezettség mérésben ugyanis mindig van egy külön téma, ami kiegészíti a kérdőívet.

Mire jó a céges alumni? - így csinálja a Process Solutions

Nyugat-Európában gyakori, Magyarországon még gyermekcipőben jár a “céges alumni”, ami egykoron a vállalatnál dolgozott kollégák hálózatát jelenti. Pedig számos érték rejlik ebben a kapcsolatrendszerben. A napokban tartotta ötödik alumni találkozóját a könyveléssel és bérszámfejtéssel foglalkozó, 400 magyarországi munkatárssal működő Process Solutions. Ennek apropóján néztük meg, hogyan épült fel és hogyan működik az ő networkjük.

Rugalmasság kell a Z generációnak – megvannak a legvonzóbb munkaadók

Ötödik alkalommal díjazta Magyarország legvonzóbb munkáltatóit a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Randstad Hungary: a lista élén a Mercedes-Benz végzett, míg a szektorok közül a telekommunikációban dolgoznának legszívesebben a magyarok. Tavalyhoz képest a kellemes munkahelyi légkör és a rugalmas lehetőségek értékelődtek fel leginkább a munkavállalók szemében, utóbbi főleg a fiataloknál döntő szempont a munkahely-választásnál.