1. Címlap
  2. Útmutató a Monsterhez
  3. Legjobb gyakorlatok
  4. Toborzás-kiválasztási ellenőrző lista

Toborzás-kiválasztási ellenőrző lista

Toborzás-kiválasztási ellenőrző lista

1. Készítsen jól szerkesztett, könnyen átlátható hirdetést. Mintának nézzen meg hasonló hirdetéseket a Monster.hu oldalon vagy vesse össze álláshirdetés mintánkkal.

2. Minden hirdetésben legyen egy rövid rész arról, ami az Ön cégkultúráját és egyedi előnyeit bemutatja. Kérje ebben a jelenlegi dolgozók véleményét. Tegye közzé ezeket az információkat a vállalkozás honlapján, Facebook oldalán és egyéb közösségi média felületeken.

3. Bátorítsa a közösségi médiában aktív munkavállalókat arra, hogy legyenek a cég nagykövetei. Adjon számukra iránymutatást, hogyan nyilatkozzanak a cégről a közösségi médiában.

4. Szánja rá a szükséges időt az interjúkra. Vegye fontolóra egy interjú útmutató elkészítését, melyben összefoglalja az interjú lépéseit, és a feltenni kívánt kérdéseket, különösképpen a gyakori pozíciókra. Ez az útmutató támogatásul szolgál a cégben interjúztató szakemberek számára.

5. Tegyen jó benyomást az új munkatársra, és tervezze meg az első nap, majd az azt követő időszak programját. Adja meg a szükséges betanítást a siker érdekében. Az első néhány hónapban szervezzen rendszeres találkozókat az új munkatárssal és a felettessel, hogy lássa, hogy halad a beilleszkedés.