1. Címlap
  2. Munkaerő-menedzsment

Munkaerő-menedzsment

Tanácsaink segítenek megtartani az elkötelezett munkaerőt.

Nők a topvezetésben – ennyire göröngyös az út

A harmincas szingli menedzsernők magasabb státuszú, intelligens, karakteres, családcentrikus párt keresnek. A topmenedzser férfiak viszont olyan társra vágynak, akik szépek, támogatóak, jó anyák, a biztos családi hátteret adják, a szociális életet szervezik. A Hungarian Business Leaders Forum keddi rendezvényén a női topvezetők életútjának nehézségei és a megoldási opciók kerültek terítékre. Bokor Attila, az OD Partner vezetője ismertette korábbi vezetői kutatásaik eredményeit.

Mire jó a céges alumni? - így csinálja a Process Solutions

Nyugat-Európában gyakori, Magyarországon még gyermekcipőben jár a “céges alumni”, ami egykoron a vállalatnál dolgozott kollégák hálózatát jelenti. Pedig számos érték rejlik ebben a kapcsolatrendszerben. A napokban tartotta ötödik alumni találkozóját a könyveléssel és bérszámfejtéssel foglalkozó, 400 magyarországi munkatárssal működő Process Solutions. Ennek apropóján néztük meg, hogyan épült fel és hogyan működik az ő networkjük.

Rugalmasság kell a Z generációnak – megvannak a legvonzóbb munkaadók

Ötödik alkalommal díjazta Magyarország legvonzóbb munkáltatóit a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Randstad Hungary: a lista élén a Mercedes-Benz végzett, míg a szektorok közül a telekommunikációban dolgoznának legszívesebben a magyarok. Tavalyhoz képest a kellemes munkahelyi légkör és a rugalmas lehetőségek értékelődtek fel leginkább a munkavállalók szemében, utóbbi főleg a fiataloknál döntő szempont a munkahely-választásnál.

„A hiba javítható, az elszalasztott lehetőség nem jön vissza” – Tóth Tamara, a Monster.hu új vezetője

„Nem arra emlékeznek munkatársaid, amit mondtál, hanem ahogyan bántál velük.” Ez a legjobb tanács, ami mentén dolgozik Tóth Tamara, aki idén januártól a Monster.hu állásportál operatív vezetője. Korábban vállalati oldalon dolgozott toborzói területen, most nagy kihívásnak tartja átülni a szolgáltatói oldalra. Csapatába attitűd szerint keres munkatársat. Azt vallja, hogy megfelelő hozzáállással és egészséges önbizalommal szinte mindent el lehet sajátítani. Mit gondol a toborzói szakma jövőjéről? Kit tart ő jó vezetőnek? Milyen tervekkel vágott bele a munkába?