1. Címlap
  2. Munkaerő-menedzsment
  3. Globális toborzás
  4. Külföldön már jól bevett és működő képzés típus, Magyarországon eddig hiányzott - Cziczárdi Györgyi, relocation szakember

Külföldön már jól bevett és működő képzés típus, Magyarországon eddig hiányzott - Cziczárdi Györgyi, relocation szakember

Külföldön már jól bevett és működő képzés típus, Magyarországon eddig hiányzott - Cziczárdi Györgyi, relocation szakember

Cziczárdi Györgyi, Global Mobility Specialist, relocation szakember, az Expat-Center Kft ügyvezetője és az első hazai relocation blog szerzője. 13 év mobility tapasztalat, 7000+ sikeres áttelepítés, 3 nemzetközi elismerés van már mögötte. A Pécsi Tudományegyetemen, a Corvinuson, a Madridi Közép-Európa Egyetemen tanult, a GMS (Global Mobility Specialist) képzést Varsóban szerezte meg. Spanyolországból és Kanadából hazatérve, több mint egy évtizede a külföldiek áttelepülésével, beillesztésével, relocation tréningekkel, szaktanácsadással foglalkozik, elsősorban multinacionális vállalatok számára.

 

Mikor és miért kezdett el nemzetközi mobilitással foglalkozni? 

Külföldi tanulmányokból hazatérve, több mint 13 éve talált rám a lehetőség és rögtön megtetszett, hogy a külföldi munkavállalók ügyes-bajos dolgait intézhettem. Talpraesettség kellett és jó kommunikációs készség, az első pillanattól kezdve élveztem. A szamárlétra alján kezdtem, aztán sok év munkatapasztalat és szakmai képzések során vezetett az utam idáig.

 

Mik ma Magyarországon a mobility management legnagyobb kihívásai?

A külföldi munkavállalókra vonatkozó jogszabályi változásokat sokszor a vállalatok nehezen követik le, ebben mindenképpen profi segítségre van szükségük.

 

Jellemzően milyen cégek veszik igénybe az Önök szolgáltatásait?

Legfőképp multinacionális nagyvállalatok.

 

Azok a cégek, akik gondolkodnak relocationben, milyen időtávval kell, hogy számoljanak egy ilyen procedúrára?

Ez mindig az adott esettől függ, nagyon sok kérdés felmerül egy relocation ügyintézés kapcsán: dolgozott már itt az illető? Milyen országból jön, milyen szakmára, mennyi időre, kirendeléssel vagy helyi munkaszerződéssel?

 

Hamarosan Relocation Academy néven indít képzést. Miért döntött a képzés elindítása mellett?

Külföldön ez már egy jól bevett és működő képzés típus, Magyarországon eddig hiányzott, pedig rengeteg külföldi él itt és a vállalatok kiküldetéseinek köszönhetően ez a szám egyre csak nő. Kevés szakember van, jó szakemberből pedig még kevesebb. A hiányérzetem a képzés iránt és a jó szakemberek iránt elegendő volt ahhoz, hogy megszülessen a szeptemberben induló a Relocation Academy.

 

Mi volt a legjobb tanács, amit valaha is kapott?

A coachom, Komócsin Laura tanácsa, miszerint vágjak bele.

 

Mi az, ami miatt a legjobban szereti a munkáját?

Erről órákat tudnék mesélni..  Érdekes, színes, pörgős, megunhatatlan. A különböző kultúrák megismerése, a változások követése, a problémás helyzetek megoldása során észre sem veszi az ember és már vége is a munkanapnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeret emberekkel foglalkozni, jól kommunikál és szeret több ügyet egyszerre koordinálni.