Skip Nav
  1. Címlap
  2. Munkaerő-menedzsment
  3. Munkavállalói juttatások
  4. Bérlakásokkal növeli az elkötelezettséget a Mercedes

Bérlakásokkal növeli az elkötelezettséget a Mercedes

Bérlakásokkal növeli az elkötelezettséget a Mercedes
Negyven bérlakást adott át munkavállalói számára a kecskeméti Mercedes-Benz gyár ünnepélyes keretek között. Ezeket a dolgozók kedvezményesen bérelhetik.  

Átadta dolgozóinak azt a 40 frissen felújított bérlakást a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., amit számos ingatlan közül választottak ki Kecskemét-Homokbányán, a Téglás utcában. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára arra törekedett, hogy a piaci árnál jóval kedvezőbb feltételekkel biztosítson lakásokat dolgozói számára, így a vállalat által nyújtott támogatás révén 34 kisebb, 43 négyzetméteres, valamint 6, egyenként 51 négyzetméteres összkomfortos lakás bérlésére nyílt lehetőség.

Pályázat útján választottak

A dolgozók által a lakásokra benyújtott pályázatok elbírálásakor a társaság az üzemi tanáccsal egyeztetett szempontok alapján figyelembe vette a vállalatnál eltöltött időt, a gyárban dolgozó hozzátartozók számát, a pályázó gyermekeinek számát, valamint az állandó lakóhely Kecskeméttől való távolságát is. Fontos szempont volt az is, ha valaki egyedülálló szülőként pályázott.

Összesen 63-an költöztek be

A most átadott bérlakásokba 40 dolgozó, a családtagokkal együtt összesen 63 fő költözött be. A lakóközösség tagja lesz nyolc gyermek is. A most átadott bérlakások közül 32-be termelésben dolgozó munkatársak, 8-ba pedig irodai dolgozók költözhettek.

Költözésre akarják sarkallni a munkavállalókat

„Ahogy a duális felsőoktatási rendszer prototípusa a Mercedes-Benz gyárban született, úgy a bérlakásprogramunkkal is úttörő szerepet szeretnénk betölteni a munkaerőpiacon. Magyarország egyik meghatározó foglalkoztatójaként példát szeretnénk mutatni abból, hogyan érdemes mobilitásra ösztönözni az álláskeresőket, illetve erősíteni a munkavállalók motivációját” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

„A bérlakásprogrammal az a célunk, hogy az elkötelezett munkatársainknak biztonságot nyújtsunk, és újabb lehetőségekhez jutassuk a hétköznapokban” – emelte ki Ács László HR-igazgató. Hangsúlyozta: a cég nem csupán a képzések, hanem az egészségügyi programok és a sportolási lehetőség terén is a sokat tesz azért, hogy a munkavállalók számára vonzó munkaadó és családbarát munkahely legyen. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4.000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet.

Az önkormányzat vagyonkezelője végezte a felújítást

Minda Imre László, a kivitelezést végző KIK-FOR Kft. ügyvezetője kiemelte: „Olyan megállapodásról beszélhetünk, amilyennel az önkormányzati vagyonkezelő társaságok közül az országban elsőként mi büszkélkedhetünk. Magas minőségben, minden elvárásnak eleget téve újítottuk fel a 40 bérlakást. Öt évre értékesítettük a bérlőkijelölési jogot a Mercedes számára, de mellette a bérlők természetesen fizetik a bérleti díjat, a rezsit, a parkolók használati díját. Mindezeken túlmenően a Mercedes az öt éves időtartamra a lakások 100 százalékos kihasználtságát garantálja társaságunk számára.”

A fenti képen balról jobbra: Kárpáti Lívia; Kárpáti Zoltán, a Mercedes-Benz dolgozói, akik az elsők között bérlakáshoz jutottak; Minda Imre László, a kivitelező KIK-FOR Kft. ügyvezetője; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere; Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője; Ács László HR-igazgató.