1. Címlap
  2. Munkaerő-menedzsment
  3. Munkavállalói juttatások
  4. A Hungaroringen erősítette a csapatszellemet a Mercedes

A Hungaroringen erősítette a csapatszellemet a Mercedes

A Hungaroringen erősítette a csapatszellemet a Mercedes
A kecskeméti autógyár példája jól mutatja, hogyan tud egy presztízsmárka élményt adni munkavállalóinak és erősíteni a cég iránti elköteleződést. A Mercedes kivitte munkavállalóit és a családtagokat a Hungaroringre, ahol a német túraautó-bajnokság, a DTM futamát rendezték.

Több mint 3.000 rajongó szurkolt szeptember 25-én a német túraautó-bajnokságon, vagy ismertebb nevén a DTM-en a Mercedes-Benz csapat versenyzőinek a mogyoródi Hungaroring pályán. A kecskeméti gyár 900 dolgozójának, illetve családtagoknak, barátoknak, kereskedő partnereknek ajánlotta fel a díjmentes belépőt és gondoskodott a teljes ellátásukról.

Kerékcsere-versenyen is részt lehetett venni

A szurkolói csapatot buszok szállították a pályához és vissza, a rendezvényen teljes ellátást biztosított a vállalat.  A Mercedes-Benz élménysátornál kerékcsere és raceroom verseny, a színpadon szórakoztató programok zajlottak, a Mercedes-shopban ajándéktárgyakat lehetett vásárolni.

Harmadik lett a gyári versenyző

A DTM-futamon egyébként az Audi pilótái végeztek az első helyen. A Mercedes színeiben a legjobb eredményt, a harmadik helyet a második futamban a spanyol Daniel Juncadella érte el. Bár ez a tény a szurkolási élményt valószínűleg nem csökkentette. Az összetett pontversenyben a német Marco Wittmann (BMW) vezet. 

A gyárigazgató eddigi legemlékezetesebb céges programja volt

„Még nem volt részem ilyen jó szellemű összetartáson. A gyár közössége varázslatos hangulatot teremtett a lelátókon és lelkesen buzdította a Mercedes-versenyzőket. A DTM jó alkalom volt arra, hogy együtt töltsünk egy felejthetetlen napot egy autentikus helyszínen” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

Működik motoros klub a cégen belül

„Rendszeresen sorsolunk ki belépőket az általunk szponzorált eseményekre és versenyekre, így nyílott alkalom arra, hogy dolgozóink és családtagjaik részt vehessenek a DTM-en. Vállalatunk sportosztálya számos ingyenes programot kínál a munkavállalóknak a rekreációra, a technikai sportok szerelmeseit a motoros klubunk formálja közösséggé” – tette hozzá Benyó Zsuzsanna, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezetője.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4.000 munkavállalót foglalkoztat. 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180 000 kompakt autót gyártott.