1. Címlap
  2. Munkaerő-menedzsment
  3. Munkavállalói juttatások
  4. Túl a béreken – mész vagy maradsz?

Túl a béreken – mész vagy maradsz?

Túl a béreken – mész vagy maradsz?
Forró témát jár körül a HR Portál október 24-i konferenciája. Az egyre súlyosabb munkaerőhiány idején a HR-t és a cégvezetőket mind jobban foglalkoztatja a kérdés: „Hogyan tartsam meg és hogyan motiváljam munkatársaimat?”. A pénz már rég kevés. Szakértők járják körül a témát, céges előadók mutatják be jó gyakorlataikat. A „Babér Panoráma” című rendezvényre már lehet jelentkezni. A Monster partnerei a jelentkezési díjból 15 százalék kedvezményt kapnak, csupán az 'Üzenet' rovatba írják be, hogy "MONSTER15". Egy kis előzetes.

A válság már régen megváltoztatta az üzleti életet, maguk az emberek is változnak, akiket motiválni, ösztönözni kell. A motiváció mára sokkal mélyebben gyökeredző, komplexebb jelenség lett, melyet nem csupán anyagi javak hajtanak, ráadásul egyénenként nagymértékben változnak. De mik is ezek a hajtóerők? Hogyan lehet a mai világban megtartani és ösztönözni a dolgozót?

A résztvevők olyan neves előadók segítségével járják körbe a témát, akik mentálhigiénés, klinikai pszichológiai vagy éppen cafeteria szakértői szemmel, fejvadász vagy coaching tapasztalataikból merítve világítanak rá a felmerülhető nehézségekre és ezek megoldásaira.

Bérelemés nélkül növelni a munkatársi elkötelezettséget?

A válasz: igen, lehetséges. Dr. Szondy Máté és Bíró Gabriella (Rávezető projekt) felmérései alapján ilyen eszközöket mutat be a hallgatóságnak.

Milyen mértékben hatnak a motivációt befolyásoló tényezők az egyénre, mi késztet egy munkavállalót arra, hogy elcsábuljon? Ezeket a kérdéseket boncolgatja Egyed Ildikó (Aurum Oktatási Központ-LeanCenter) saját fejvadász tapasztalatai alapján.

Hozza ki a maximumot a jövő évi cafeteriaváltozásokból

Dr Belső Nóra, a neves pszichiáter szakorvos arról beszél, mi kell ahhoz, hogy lelki és mentális értelemben is készen álljunk feladataink elvégzésére.

Szó lesz a 2017-től érvénybe lépő cafeteria változásokról. Fata László (Cafeteria Trend) szakértő tapasztalataiból merítve mutat be néhány példát a legújabb béren kívüli juttatásokból.

Egy szervezeti átalakulás folyamán nélkülözhetetlen képesség az előrelátás, gyors helyzetfelismerés és a megfelelő reakció. Az ilyen komplex helyzetekhez ad gyakorlati segítséget Galambos Ágnes (Krauthammer).

Hogyan lehet egy összeolvadást céges szinten menedzselni? Ezt saját példa alapján Molnár Mónika (B3 TAKARÉK Szövetkezet) HR igazgató mutatja be.

Hatékony eszköz lehet az úgynevezett hálózatelemzés. Hári Péter (CX-Ray) szerint így könnyebben kiszűrhetőek a kevésbé motivált munkatársak, és csökkenthető  a fluktuáció.

Kinek milyen juttatás jött be? – workshopok délután

Délután 3 workshop keretén belül a résztvevők kicserélhetik tapasztalataikat a számukra jól bevált béren kívüli juttatásokról, gyakorlati tippeket szerezhetnek arról, hogy egy csapatot hogyan lehet pozitívan befolyásolni. Motiváció vagy manipuláció. 3. témánk pedig a lemorzsolódás rejtett okait veszi számba, ami az exit interjúból nem derül ki.

Bővebb információ a konferenciáról és jelentkezés:
Időpont: 2016. október 24. 9:00
Helyszín: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9 (Boscolo Budapest Hotel)
Email: info@hrportal.hu
Jelentkezés: www.hrportal.hu/baber_2016/