1. Címlap
  2. Munkaerő-menedzsment
  3. Tudásmenedzsment
  4. Fókuszban a szakmai gyakorlatosok – regisztráljon az ingyenes HR-fórumra

Fókuszban a szakmai gyakorlatosok – regisztráljon az ingyenes HR-fórumra

Fókuszban a szakmai gyakorlatosok – regisztráljon az ingyenes HR-fórumra
Január 26-án (csütörtök) délután kerül sor a Tempus Üzleti Kávéház következő rendezvényére, amely a magyar és külföldi szakmai gyakorlatos hallgatók mentorálásáról szól. A résztvevők jó céges gyakorlatokat (Ericsson, Egis, LEGO) ismerhetnek meg, bemutatkozik az Erasmus Student Network, a Tempus által kínált lehetőségek, lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre is. A szervezők várnak minden érdeklődő HR-est a budapesti Cafe Astoriába. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

2014-ben indult útjára a ’Tempus Üzleti Kávéház’ elnevezésű rendezvénysorozat, amely a cégek és az oktatási intézmények közötti együttműködésekről szól a munkaadók szemszögéből. A rendezvények során egy-egy olyan kiemelt téma kerül a középpontba, amely az üzlet és az oktatás világát egyaránt érinti. A jó példák megismerése mellett lehetőség nyílik a személyes kapcsolatépítésre és a kötetlen formájú tapasztalatcserére is más, a téma iránt érdeklődő üzleti szereplőkkel.

Néhány kérdés, amelyekre választ kap

A január 26-án sorra kerülő rendezvény a gyakornokok mentorálásáról szól. Miért érdemes és mikor szükséges a szakmai gyakorlatos hallgatók számára mentort biztosítani? Milyen készségekkel és kompetenciákkal rendelkezik egy jó mentor? Hogyan készíthetők fel a mentorok hallgatókkal való együttműködésre? Milyen hozadéka lehet a munkahelyi mentor programoknak a cég egészét tekintve?

Céges példák: Ericsson, Egis, LEGO

A résztvevők a kerekasztal-beszélgetésen az Ericsson Magyarország Kft., az EGIS Zrt., továbbá a LEGO Kft céges tapasztalatait járják körbe. Részt vesz Fejér Mercédesz, az Erasmus Student Network tagja, aki portugáliai szakmai gyakorlatos élményeiről és a hallgatói hálózat működéséről számol be. Beke Márton, a Tempus Közalapítvány csoportvezető-helyettese pedig azt foglalja össze, milyen segítséget tud nyújtani a gyakornokok fogadásában és beillesztésében a szervezet.

Időpont: 2017. január 26. 15:30-18:00 (kerekasztal-beszélgetés: 16:00-17:30)
Helyszín: Budapest, Cafe Astoria Restaurant (1052 Budapest, Kossuth Lajos utca 19-21.)
Regisztráció: erre a linkre kattintva
.