1. Címlap
  2. Munkaerő-menedzsment
  3. Tudásmenedzsment
  4. Hagyd el a járt utat a járatlanért - jön az "OK vagyok!" mentális show!

Hagyd el a járt utat a járatlanért - jön az "OK vagyok!" mentális show!

Hagyd el a járt utat a járatlanért - jön az "OK vagyok!" mentális show!
A tréninget sokszor unott arccal végigülő és motivációt nem találó vezetőknek illetve csapataiknak is szól a rendezvény. Közös élményt és nyelvet kínál a csapatoknak, hogy sikerüljön új, hasznos szokásokat kitalálni és kreatívabban együttműködni. "A program több lesz, mint egy tudásmegosztó konferencia és intenzívebb fejlesztést biztosít, mint egy tréning, vagy személyiségfejlesztő kurzus" – ígéri Márton-Koczó Ildikó főszervező. Olyan ismert emberek  személyes történeteiből is tanulhatnak a résztvevők, mint Dragomán György író, Zséda, Palya Bea énekesnők vagy Kamarás Iván színművész. Jegyvásárlás ITT.

 „A munkatársaim nyavalyognak és egymást nyírják, ahelyett, hogy együttműködnének” – panaszkodott nemrég az egyik kereskedelmi lánc vezetője. Egy bank felsővezetője pedig abba volt belefáradva, hogyan tudná motiválni és inspirálni az embereit, lehetőség szerint csekély ráfordítással.  

Edison javaslata: vezess be ötletkvótát

Ha Edisont kérdeznénk a két probléma megoldásához, valószínűleg ugyanazt javasolná mindkét vezetőnek: vezessen be ötletkvótát! Thomas Alva Edison, a General Electric alapítója, aki a mai napig tartja az egy emberhez köthető találmányok világrekordját, találta ki az ötlet-kvóta gyakorlatot. Edison egyértelművé tette, hogy az ötletek nem jönnek csak úgy maguktól, szinte kényszeríteni kell magunkat arra, hogy új dolgokat találjunk ki. Ha van egy problémánk, legalább 50 ötletet találjunk ki, hogyan lehetne megoldani. A saját ötletkvótája alapján azt várta el magától, hogy 10 naponta találjon ki egy kisebb, félévente pedig egy nagyobb találmányt.  Vajon a kereskedelmi lánc vezetője és a bank topmenedzsere hány ötletet talált ki ahhoz, hogy megoldja a problémát? Hát, ha nem találták meg a megoldást, akkor keveset…

Hogyan találhatsz új ötleteket?

Jack Foster, Hogyan találjunk ötleteket  című könyvében úgy fogalmaz, hogy a világ egy hatalmas, csodálatos és kirobbanóan gazdag információrengeteg.

Ám hiába ez a sokszínű és széleskörű adatbázis, ha nem engedünk beszűrődni új elemeket, ha csak a régi szokásainkból élünk, ha nem hagyjuk el a járt utat a járatlanért… Nem esztelen dolgokra biztat, inkább sok izgalmasra – fogalmaz Márton-Koczó Ildikó (a fotón). Az executive coach és tréner sorolja a példákat: menj ki a természetbe és érintsd meg három különböző fa törzsét; egy hétig járj csak bringával; tanuld meg a jelbeszédet; főzz valami olyat, amit még korábban soha; olvass meséket. Mindez könnyen megvalósítható, s az új kreatív ötletek vagy új szokások, például az ötletkvóta, csapatszinten is új szokássá érhet.

Egy nap az inspiráció gyűjtéséről

Márton-Koczó Ildikó negyedmagával május 12-re szervez egy olyan napot, amely az egyéni személyiségfejlődést és a csapatinspirációt is segíti. Az OK vagyok! A mentális jóllét showja című program 1 napja alatt 21 előadó segíti, hogy kreatív ötletekhez jussanak a résztvevők, hogy belső motivációjuk élénküljön. Neves előadók, főleg művészek és pszichológusok lépnek fel, hogy hiteles történeteket osszanak meg, hasznos tudást, módszereket adjanak át a perspektívaváltáshoz, a pozitív gondolkodás és együttműködés fejlesztéséhez.

Szulák-Zséda-Dragomán-Nyáry: tanuljunk a történeteikből

Szabó T. Anna költő és Dragomán György író a konstruktív kritikáról beszél, hogyan tudjuk egymást építeni a szavainkkal vagy épp leépíteni a kapcsolatainkat… A szokástöréshez, perspektívaváltáshoz ad tartalmas inputokat a délelőtti kerekasztal-beszélgetés: Szulák Andrea színésznő, Zséda énekesnő, Nyáry Krisztián író és irodalomtörténész.  A teljes program itt található.

Az inspiráló, egész napos program több lesz, mint egy tudásmegosztó konferencia és intenzívebb fejlesztést biztosít, mint egy tréning, vagy személyiségfejlesztő kurzus – hangsúlyozza  a főszervező. Márton-Koczó Ildikó szerint az analógiák, a hiteles, elgondolkodtató, ám emellett sokszor szórakoztató történetek közös nyelvet, élményt, módszereket, visszaidézési lehetőséget adnak azoknak, akik részt vesznek az eseményen. Hasznos a program akkor is, ha a munkatársak már unják a tréningeket, és valami mást, izgalmas és unikális programra vágynak. Kamarás Iván arról beszél majd, hogyan tanuljuk meg az önkontrollt és a belső harmóniára törekvést, míg Palya Bea a kreatív megújulásról tart előadást, arról, hogyan tudunk tudatosan új energiákat vinni a munkánkba, a mindennapjainkba.

Tari Annamária pszichológus pedig a mindennapi kríziseinkről és azok hasznáról beszél, Vásárhelyi Judit senior coach a délutáni pszichológus kerekasztal során lép fel, hogy hasznos tippeket adjon az elégedettebb élethez. A nap háziasszonya: Szily Nóra, televíziós személyiség.

A Facebook oldal linkje ITT.
Jegyvásárlás ITT.

A HR Spirit a rendezvény médiapartnere