Skip Nav
  1. Címlap
  2. Toborzási, kiválasztási tanácsok
  3. Munkaerő-gazdálkodás
  4. Felvállalja? - Csatlakozzon a felelős munkáltatókhoz!

Felvállalja? - Csatlakozzon a felelős munkáltatókhoz!

Felvállalja? -  Csatlakozzon a felelős munkáltatókhoz!
Sokszínűségi Egyezményt vezet be az mtd Tanácsadói Közösség a május 28-i budapesti Esélykonferencián. Ehhez alapítói csatlakozási lehetőséget biztosít a munkaadóknak. Már több ismert cég jelezte, hogy benne lesz. Miért jó ez, és mit kell tenni ezért?

A Sokszínűségi Egyezmény, azaz a Diversity Charter több mint 10 éve, 2004-ben indult Franciaországban, az első olyan írásos dokumentumként, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében.

Akik csatlakozni fognak: K&H, Henkel, BT, McDonald’s...

A kezdeményezés magyarországi bevezetéséhez kapcsolódóan olyan vállalatok jelezték csatlakozási szándékukat, mint például a K&H Bank Zrt., a sanofi-Chinoin Zrt., a Diageo Kft., a Henkel Magyarország Kft., a Magyar Posta Zrt., a Gábor Dénes Főiskola, a BT Global Services, a Bácsvíz Zrt. és a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft.

„A sokszínű és befogadó vállalati kultúrákat közelebb hozzuk egymáshoz, annak érdekében, hogy együtt könnyebben tehessenek további lépéseket a vonzó és felelős munkáltatói szerepkör kialakításáért. Másrészről munkavállalói oldalról kiemelten fontos hozzáadott érték, ha egy vállalat elköteleződését nyíltan vállalja a társadalmi témák iránt.”- mondta el Németh Judit, a Sokszínűségi Egyezmény hazai bevezetését végző mtd Tanácsadói Közösség alapítója.

Ezt kell tenni a részvételért

A Sokszínűségi Egyezményt bármilyen típusú, méretű cég aláírhatja, amely elköteleződik az egyenlő bánásmód tisztelete, a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett. Az elköteleződés azt jelenti, hogy a vállalat vezetése meghatározza az üzleti stratégiával harmonizáló esélyegyenlőségi fókusz témáit, stratégiáját és az érintettek bevonásával dolgozik a hátrányok leküzdésén. Az Egyezmény aláíróinak a fejlesztések megvalósítását segítő szolgáltatások, rendezvényeken való részvétel, bemutatkozási lehetőség és egyéb a munkáltatói márka építésére alkalmas megjelenések is a rendelkezésére állnak.

A szervezők várják további alapító munkaadók csatlakozását. További információk ezen a weboldalon, vagy emailben is kérdezhet erre a címre írva: info@mtdtanacsado.hu.