1. Címlap
  2. Toborzási, kiválasztási tanácsok
  3. Munkaerő-gazdálkodás
  4. Három új HR vezető – Suzuki, Bonafarm, Trigránit

Három új HR vezető – Suzuki, Bonafarm, Trigránit

Az utóbbi hetekben három nagyvállalat HR osztályának élén is változás állt be. Tarnai Tamás helyét Jagudits Ákos foglalta el a Suzukinál, Jakobsen Petrát a Bonafarmnál Hajnal Géza váltotta, míg a Trigránitnál Páldi Géza került kinevezésre.

Jagudits Ákos, Magyar Suzuki Zrt.

Az Apollo Tyreshez távozott Tarnai Tamás utódja Jagudits Ákos lett a Magyar Suzuki Zrt. HR igazgatói posztján. Ákost HR Portré rovatunkban tavaly nyáron mutattuk be, akkor a mostani munkahelyétől 1 km-re található, szintén eszteromi Kirchhoff Hungária személyzeti vezetőjeként dolgozott. Érdekesség, hogy első diplomája filozófus, majd elvégezte a HR szakot is Pécsett. Pályáját Skóciában kezdte a Shetland-szigeteken. Szakmai múltjából megemlítendő egy 3 éves szakasz (2013-15), amikor a tiszaújvárosi Jabil 40 fős HR csapatát vezetette. A coach típusú vezetésben hisz. „A jó vezető nem megmondja, ki, merre haladjon  tovább, hanem okos kérdésekkel rávezeti kollégáit a megoldásra.” – válaszolta korábban egy kérdésünkre.

A három HR vezető: balról jobbra, Hajnal Géza (Bonafarm), Jagudits Ákos (Magyar Suzuki), Páldi Tamás (TriGranit)

Hajnal Géza, Bonafarm Csoport

A Bonafarm Csoport HR igazgatói feladatait az év kezdetétől Hajnal Géza látja el. A menedzser 1999-2007 között a Pannon GSM (ma Telenor) telekommunikációs szolgáltatónál töltött be vezető pozíciókat, az utolsó két évben marketing- és üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott. Majd megalapította tanácsadó cégét (X-Sight). A Bonafarmnál Jakobsen Petra helyére került, aki 2009-től töltötte be ezt a posztot és most sabbaticalját élvezi. Petrát Portré rovatunkban egy évvel ezelőtt mutattuk be. A Bonafarm Csoport több mint 6500 foglalkoztatottjával ma Közép-Európa legnagyobb hazai tulajdonú élelmiszeripari cégcsoportja.

Páldi Tamás, Trigranit

Változás történt a TriGranit háza táján is. A HR igazgatói pozícióját Páldi Tamás tölti be 2017 januárjától. Tamás a cégcsoport szintű HR feladatokért felelős az összes TriGranit irodában – Budapesten, Pozsonyban, Krakkóban és Varsóban. HR vezetőként hatáskörébe tartozik a munkaerő toborzása, a szervezeti hatékonyság növelése, a munkaerőképzés és -fejlesztés, a teljesítmény-értékelési rendszerek, valamint a munkabérrel és egyéb anyagi jutattásokkal kapcsolatos feladatok. Tamás HR vezetőként 7 évet töltött az amerikai Eli Lilly & Company gyógyszeripari cégnél, majd 5 évet TEVA gyógyszergyártónál. A 2016-os évet külsős HR tanácsadóként dolgozta végig. Mielőtt csatlakozott volna az üzleti szektorhoz, 9 évig orvosként dolgozott. 1986-ban szerzett általános orvosi diplomát a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.