1. Címlap
  2. Toborzási, kiválasztási tanácsok
  3. Munkaerő-gazdálkodás
  4. Így építsen erős csapatot több generációból

Így építsen erős csapatot több generációból

Így építsen erős csapatot több generációból
Miként lehet fiatalokat és seniorokat hatékony csapattá összegyúrni? Hogyan vonzzuk a céghez a tehetségeket és tartsuk magas szinten az 50 felettiekkel? A május 28-i Esélykonferencián a legjobb gyakorlatokat osztják meg cégvezetők, HR-menedzserek. Még lehet jelentkezni. Mi ott leszünk.

„Markáns paradigmaváltási szándék mutatkozik a foglalkoztatók körében. Az Y, Z generációval kapcsolatos folyamatos nehézségek, kihívások következtében a munkaadók egyre jobban fókuszálnak az idősebb korosztály (az 50 év felettiek) vonzására, megtartására. Elmondásuk szerint azért, mert egyre inkább azt tapasztalják, hogy az idősebb munkavállalók sokkal megbízhatóbbak, lojálisabbak a szervezethez, megbecsülik a munkájukat, hosszú távon lehet velük tervezni, és a fiatal generációk esetében ez kevésbé jellemző mostanában” – számolt be Németh Judit, az mtd Tanácsadói Közösség ügyvezetője legfrissebb felmérésükről. Az esélyegyenlőségi, sokszínűségi jó gyakorlatokat feltérképező mtd Benchmark Kutatás tapasztalatait a IV. Esélykonferencia keretében tárják a nyilvánosság elé. Az egy napos rendezvény során innovatív előadások és tapasztalatmegosztó kerekasztal-beszélgetések váltják majd egymást.

Kevesen foglalkoznak generációmenedzsmenttel

A 2014/15-ös kutatásából kiderült, hogy a válaszadó szervezetek többsége véli úgy, hogy a demográfiai folyamatok a jövőben kihívást jelentenek majd a szervezetek számára. Ugyanakkor a munkáltatóknak csak a kisebb része foglalkozik tudatosan a különböző életkorú/generációjú munkavállalók menedzselésével annak ellenére, hogy az ebből származó előnyök jelentősek lehetnek. Jelen helyzet szerint, a szervezetek jobban fókuszálnak a fiatal tehetségek vonzására és megtartására, és kevésbé az idősebb életkorú munkavállalók tudásának naprakészen tartására, egészségének megőrzésére, vagy akár a fiatalok és idősebbek közötti együttműködésre, tudásátadásra.

Kevés szervezet mondhatja el magáról, hogy kiegyensúlyozott korstruktúrával rendelkezik, talán éppen ezért tervezi a válaszadó szervezetek közel fele, hogy a jövőben szeretnék bővíteni a multi-generációs és kormenedzsmenttel kapcsolatos intézkedéseiket.

Pályázat vállalatoknak

Az mtd Tanácsadói Közösség a konferenciához kapcsolódóan pályázatot is hirdet, amely egyaránt vonatkozik a nagyvállalatokra, valamint a kis- és középvállalkozásokra, intézményekre és arra ösztönzi az ország különböző régióiban működő szervezeteket, hogy osszák meg a közösséggel és a munkaerőpiac további szereplőivel a munkahelyek generációs sokszínűségét támogató jó gyakorlataikat. Beadási határidő: május 10. A legjobbakat a konferencián bemutatják illetve a Best practice kiadványban megjelenik.

Ízelítő a konferencia workshopjaiból:

Fiatal tehetségek vonzása, és megtartása (Témainspirátor: Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezetője)
Milyen lesz a munkaerőpiac 2030-ban?
Kormenedzsment: az idősebb munkavállalók hatékony foglalkoztatása
Tudatos generációs sokszínűség a KKV szektorban
Generációs hídépítés a munkahelyen

A teljes program és jelentkezés a www.eselykonferencia.hu oldalon.