Skip Nav
  1. Címlap
  2. Toborzási, kiválasztási tanácsok
  3. Munkaerő-gazdálkodás
  4. 40 munkaadó, amely felvállalta a sokszínűséget - íme a lista

40 munkaadó, amely felvállalta a sokszínűséget - íme a lista

40 munkaadó, amely felvállalta a sokszínűséget - íme a lista

Sokszínűségi Egyezményt írt alá 40 munkaadó, amely vállalja, hogy az esélyegyenlőség, a befogadó vállalati kultúrák kialakítása mellett teszi le a voksát. Még lehet csatlakozni.

Az mtd Tanácsadói Közösség a Követ Egyesülettel együttműködve, május 28-án indította útjára hazánkban a Diversity Chartert, azaz a Sokszínűségi Egyezményt a IV. Esélykonferencia keretében. A magyarországi Diversity Charterhez már 40 foglalkoztató jelezte előzetesen csatlakozási szándékát, amelyből 28 cég személyes aláírással üdvözölte a kezdeményezést. Az alapító aláírók – egy hosszú folyamat első lépéseként – az esélyegyenlőség, a befogadó vállalati kultúrák kialakítása mellett teszik le a voksot.

A Sokszínűségi Egyezmény, azaz a Diversity Charter több mint 10 éve, 2004-ben indult Franciaországban, az első olyan írásos dokumentumként, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében.

Világcégektől magyar kkv-ken át a büntetésvégrehajtásig

A kezdeményezés magyarországi bevezetői, alapító aláírói közül az alábbi vállalatok, intézmények személyes aláírásukkal fejezték ki csatlakozási szándékukat: Alcoa – Köfém Kft., BP, BT Roc Kft. Consequit Zrt., Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ, Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft., Dorsum Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Zrt., Egis Gyógyszergyár Zrt., Eisberg Hungary Kft., evopro cégcsoport, Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete, Gábor Dénes Főiskola, GAK Oktató, Kutató és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft., Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Henkel Magyarország Kft., Hilti Hungária Kft., HR Partner Consulting Kft., K&H Bank Zrt., L’Oréal Magyarország Kozmetikai Kft., MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., Magyar Posta Zrt., McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft., MVM Magyar Villamos Művek Zrt., Nova-Papír Zrt., Ongropack Kft., Provident Pénzügyi Zrt., Sanofi Zrt., Sodexo Magyarország Kft., Tigáz Csoport, XAPT Hungary Kft., MAM Hungária Kft.

Fábián Ágnes, a Henkel ügyvezetője (balra) az aláírás után Tardos Katalinnal (mtd)

Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezetője (balra) az aláírás után Tardos Katalinnal (mtd)

További foglalkoztatók, akik az alapító aláírási ceremóniát követően írják alá a Sokszínűségi Egyezményt: Bácsvíz Zrt., Union Biztosító, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Vienna Life Insurance, Hewlett Packard Informatikai Kft., Erste Biztosító.

Íme egy film a kezdeményezésről

„A sokszínű és befogadó vállalati kultúrákat közelebb hozzuk egymáshoz, annak érdekében, hogy együtt könnyebben tehessenek további lépéseket a vonzó és felelős munkáltatói szerepkör kialakításáért. Másrészről munkavállalói oldalról kiemelten fontos hozzáadott érték, ha egy vállalat elköteleződését nyíltan vállalja a társadalmi témák iránt.„- mondta el Németh Judit, a Sokszínűségi Egyezmény hazai bevezetését végző mtd Tanácsadói Közösség alapítója.

Így lehet csatlakozni

A Sokszínűségi Egyezményt a jövőben, akár a következő aláírási ceremónián személyesen, akár virtuális aláírással bármilyen típusú, méretű cég aláírhatja, amely elköteleződik az egyenlő bánásmód tisztelete, a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett. Az elköteleződés azt jelenti, hogy a vállalat vezetése meghatározza az üzleti stratégiával harmonizáló esélyegyenlőségi fókusz témáit, stratégiáját és az érintettek bevonásával dolgozik a hátrányok leküzdésén. Az Egyezmény aláíróinak a fejlesztések megvalósítását segítő szolgáltatások, rendezvényeken való részvételi, bemutatkozási lehetőség és egyéb a munkáltatói márka építésére alkalmas megjelenések állnak rendelkezésre.

A konferenciáról több cikkel is jelentkezünk hamarosan.