1. Címlap
  2. Toborzási, kiválasztási tanácsok
  3. Munkaerő-gazdálkodás
  4. Kreativitás fejlesztése, Z generáció megszólítása - újra HR Piknik a MüPában

Kreativitás fejlesztése, Z generáció megszólítása - újra HR Piknik a MüPában

Kreativitás fejlesztése, Z generáció megszólítása - újra HR Piknik a MüPában
A cégen belüli kreativitás fejlesztése és a munkaerőpiacra gyakornokként már kilépett Z generációsok megszólítása lesz a november 10-én tartandó HR Piknik fókuszában. Az előadók között van Vekerdy Tamás pszichológus, Caramel előadóművész és Z-generációs toborzási szakértők. Már lehet jelentkezni ITT. A Monster partnerei a jelentkezési díjból 15 százalék kedvezményt kapnak, csupán az 'Üzenet' rovatba írják be, hogy "MONSTER15". Egy kis előzetes.

A cégek értékét ma már nem (csak) a cash flow, vagyon, vagy részvények ára határozza meg, hanem a bennük rejlő kreatív, innovatív potenciál. Soha ennyi tőke nem legyeskedett még az induló vállalatok körül, és soha ennyi pénzt nem fektettek még a nagyvállalatok fejlesztésbe, vagy startupok felvásárlásába, mint ma.

Kreativitás és innováció: szexi szavak

A kreativitás és az innováció tehát szexi szavak. Gyakran hangzanak el megbeszéléseken, vannak kiragasztva a liftben, képezik egy vállalati stratégia részét, vagy akár egy cég alapértékei is lehetnek. A valóság mégis az, hogy nagy ötletek helyett általában középszerűek születnek, és az innovációs szakaszban a megvalósítás is gyakran elbukik. De vajon miért?

Talán azért mert a nagy ötlet megszületéséhez – vagyis a KREATIVITÁShoz - nem tudjuk eléggé elengedni fegyelmezettségünket, a nagy ötlet megvalósításához – vagyis az INNOVÁCIÓhoz - viszont nem tudunk elég fegyelmezettek lenni. Jó lenne tudnunk a választ az olyan kérdésekre, mint 'Hogyan tudunk kreatív környezetet kialakítani? Hogyan tudunk kreatív állapotba kerülni? Hogyan tudunk hatékonyan innoválni? Hogyan tudunk olyan csapatot építeni, melynek tagjai nemcsak képesek, hanem igénylik is a kreatív és innovatív szemléletet?"

A november 10-i HR Piknik a megoldáshoz visz közelebb. Íme a program:

Vekerdy Tamás, az ismert pszichológus a bennünk élő gyermek életre keltéséről tart interaktív előadást és könyvét is dedikálja.
Hogyan születnek a dalok? Mi van, ha nincs ihlet? Erről is elmondja tapasztalatait Molnár Ferenc Caramel előadóművész.
Simó György befektető, korábbi Telekom-felsővezető a jövő munkahelyét és a tehetséggondozás szerepét vázolja fel.
Kiss Péter és Pach Gabi a RESTART alapítói a kreatív alkotófolyamat működéséről, a nagy ötletek születésének légköréről osztja meg gondolatait.
Mi hajtja az igazán kreatív cégeket? Ki is az a Dietrich Mateschitz, aki sikerre vitte a Red Bullt? Hogyan hozhatod ki cégedből a kreatív potenciált? Ezekre a kérdésekre Várnagy Priszcilla keresi a választ.
A munkaerőpiacra mostanában kilépő Z generációsok (1997 után születettek) megszólítására Barathi Tamás és Szalay Nadja mutat be hatásos eszközöket.

Bővebb információ a konferenciáról és jelentkezés:

Időpont: 2016. november 10. 9:00
Helyszín: MÜPA 1095 Budapest Komor Marcell u. 1.
Email: info@hrportal.hu
Jelentkezés: www.hrportal.hu/hrpiknik_2016_osz/