1. Címlap
  2. Toborzási, kiválasztási tanácsok
  3. Munkaerő-gazdálkodás
  4. Megvan, ki lett az "Év fiatal vezetője"

Megvan, ki lett az "Év fiatal vezetője"

Megvan, ki lett az "Év fiatal vezetője"
Közel negyven pályázó közül Kindli Erna, a Tresorit informatikai vállalkozás marketing és értékesítési igazgatója (felső fotó) lett az „Év fiatal vezetője – 2016” pályázat győztese. A szervezők idén ezúttal kategóriagyőzteseket is hirdettek nonprofit, kkv- és nagyvállalati kategóriákban. Kindli Erna 2014 óta dolgozik mostani munkahelyén, előtte 5 éven át a Google keresőóriás magyar és európai regionális csapatait erősítette.

„Pozitív hatással lenni mások életére és inspirálni a munkatársakat – ez a vezetői küldetésem” – mutatott rá a fődíj átvételekor Kindli Erna, a Tresorit informatikai vállalkozás marketing és értékesítési igazgatója. Számára az a legfontosabb, hogy a tehetségek kibontakozhassanak, szárnyakat kapjanak. Azt vallja, a legnagyobb motivációt a tanulás és az értelmes, értékes munka jelenti.

Pályaív: Corvinus - McKinsey - Google - Tresorit

Kindli Erna 2009-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett vezetés-szervezés szakon mesterdiplomát. 2008-2009-ben a tekintélyes McKinsey & Company gazdasági tanácsadó cég budapesti irodájában gyakornok.

2009-ben a Google Magyarországhoz igazol, ahol a marketing csapatot vezeti, majd a "feltörekvő" EMEA régióban termékfejlesztési, marketing és értékesítési pozíciókat tölt be. 2014 júliusában érkezik a Tresorithoz előbb marketing, majd 2016 nyarától értékesítési és marketing vezetői pozícióba. A magyar alapítású, felhő alapú tárhelyszolgáltatással foglalkozó startup a legutóbbi publikus adatok szerint 2015-ben 91 millió forint árbevételt ért el, 48 főt foglalkoztatott.

22 éves volt a legfiatalabb pályázó

„Egyre nagyobb arányban vannak pályázóink a fővároson kívülről, így valóban országos megmérettetésről beszélhetünk” – mondta el köszöntőbeszédében Tóth Annamária a díjat kiíró Fiatal Vezetők Akadémiáját is működtető Coaching Team szakmai vezetője a díjkiosztó gálarendezvényen (a képen a győztes mellett középen, balra tőle Bite Barbara, a Coaching Team alapító-ügyvezetője).

A szakember hozzátette, hogy feltűnően sok 30 év alatti pályázó is nyújtott be pályaművet, a legfiatalabb versenyző mindössze 22 éves volt. A zsűri szembeötlőnek nevezte, hogy a legfiatalabb vezetői generáció nem csak szemléletmódjában, de akár nyelvhasználatában, megközelítésmódjában is jelentősen eltér a vezetőként még mindig igen fiatalnak számító 35-40 éves korosztályétól.

A zsűri a bírálatkor figyelembe vette a pályázó szervezeten belül betöltött pozícióját, eredményeit, de nagy hangsúlyt helyeztek arra is, hogy a pályázó mennyire önreflektív, képes-e, szeretne-e tovább fejlődni, kész-e a folyamatos tanulásra, önfejlesztésre.

Helyezettek, díjazottak

Az Év fiatal vezetője 2016 fődíjasa, és a KKV kategória győztese: Kindli Eszter, Tresorit, CMO
KKV Kategória II. helyezett: Hampuk Richárd, Person, alapító-ügyvezető
KKV Kategória III. helyezett: Pásztor Erzsébet, Fibi Transz Kft, logisztikai vezető

Nonprofit kategória I. helyezett: Tóth Zoltán, Apolló Kulturális Egyesület, elnök
Nonprofit kategória II. helyezett: Farkas Dezső, Jövőt Építők Generációja Egyesület, elnök

Nagyvállalati kategória I. helyezett: Kovács Katalin, ESAB Mór Kft ügyvezető
Nagyvállalati kategória II. helyezett: Szappanos György, Rapidsped Zrt, vezérigazgató
Nagyvállalati kategória III. helyezett: Zsoldos Imre, Roche Kft., igazgató

(Fotók: Beszedics Szilvia)