1. Címlap
  2. Toborzási, kiválasztási tanácsok
  3. Munkaerő-gazdálkodás
  4. Rekordot döntöttek a Suzuki dolgozói

Rekordot döntöttek a Suzuki dolgozói

Rekordot döntöttek a Suzuki dolgozói
Élőláncban, egymás vállát fogva tettek meg több mint száz métert múlt szombaton az esztergomi Suzuki-gyár dolgozói két, erre a célra felállított kapu között az üzem közelében, hogy megalkossák Magyarország leghosszabb "embervonatát". A rekordkísérlet sikeres volt: az új csúcs 1040 fő, amit az itthoni rekordszövetség elnöke hitelesített.

Jagudits Ákos a Magyar Suzuki Zrt. HR igazgatója magazinunknak elmondta, az esemény az éves családi nap keretében zajlott, amelyen 6 ezren vettek részt. Ezzel a rekorddal szerették volna a cég csúcsait is hangsúlyozni: 26 év alatt már túlvannak a 3 milliomodik Esztergomban gyártott autón, manapság napi 800 jármű készül, szárnyal a Vitara.

Íme a Suzuki "embervonata", élen Jagudits Ákos HR igazgatóval

A családi napon adták át a törzsgárda-elismeréseket is. 561 munkavállaló lépett egyesével a színpadra és dolgozik 5, 10, 15, 20 vagy 25 éve a vállalatnál. Közülük közel 60 munkatársnak köszönte meg a Suzuki 25 éves itt dolgozását.

3 terv a HR osztályról

Jagudits Ákos hozzátette, HR vonalon a tervek között szerepel a digitalizálás, ami a technológiai változáson túl attitűdváltást is jelent: adminisztrációs terhet vesz le a HR-ről, a munkatársak kezelésében több feladat hárul a szakmai vezetőkre, az új technológia pedig a valós idejű gondolkodásra sarkall.

A cég elindította a „Számíthatsz ránk” programot, ami telefonos hotline szolgáltatás külsős partnerrel. A munkavállalók és családtagjaik hívhatják a számot és bármilyen kérdésükre segítséget kapnak a cégen kívüli szakértőtől például pénzügyi, pszichológiai, jogi, addiktív problémákkal, vezetők pedig coaching szolgáltatást vehetnek igénybe.

Szintén elstartolt a dolgozói ajánló rendszer. Ha egy kolléga üres pozícióra ajánl valakit, akit felvesz a cég és beválik, akkor pénzjutalomban részesül.

A Magyar Suzuki Zrt-nél jelenleg 3100 munkatárs dolgozik.