Skip Nav
  1. Címlap
  2. Toborzási, kiválasztási tanácsok
  3. Munkaerő-gazdálkodás
  4. Váltson szemléletet több sebességben!

Váltson szemléletet több sebességben!

Váltson szemléletet több sebességben!
A bizonytalan, összetett és gyorsan változó világban az lehet sikeres, aki megtanul jól reagálni a váratlan kihívásokra. A harmadik HR Pikniken május 10-én ehhez kaphatnak praktikus válaszokat, működő stratégiákat saját maguk és szervezetük számára a vállalati és a tanácsadói oldal neves képviselőitől. A rendezvényre ezen az oldalon lehet jelentkezni a "Jelentkezés" menüpontra kattintva. A Monster partnerei a jelentkezési díjból 15 százalék kedvezményt kapnak, csupán az 'Üzenet' rovatba írják be, hogy Monster. Egy kis előzetes.

Robbanásszerű fejlődésen megyünk keresztül. Naponta kapkodjuk a fejünket az újításokon, próbáljuk feldolgozni az évente duplázódó információmennyiséget, kezelni a változó gazdasági tendenciákat, helytállni a lassan öt generációt foglalkoztató munka világában. Ez valóban egy VUCA világ – illékony (volatile), bizonytalan (uncertain), összetett (complex) és többértelmű (ambiguous). Ma már a múlt tudása és tapasztalata nem visz közelebb a jövőhöz. Személetváltásra van szükségünk, mely által megtanulhatunk jól reagálni a váratlan kihívásokra.

A „Nem fog menni” berögződéstől az „Egyszer menni fog” érzésig

A harmadik HR PIKNIK-en ezért "több sebességben" is szemléletet váltanak a résztvevők.

Szó lesz arról, hogy mi mondatja azt velünk: “ez nekem nem fog menni” és hogyan juthatunk el oda, hogy azt mondjuk: “ez még nem megy, de egyszer majd fog”. A rögzült, illetve növekvő szemléletről Kiss Péter (Restart), Pach Gabriella (Talent-developer) beszél.

Microsoft, MOL: szemléletváltás a szervezetfejlesztésben

Szó lesz a szükségszerű szemléletváltásról a szervezetfejlesztésben. Egy kerekasztal keretében a vállalati oldal képviselői válaszolnak arra, hogy mire van szükségük és milyen tendenciákat látnak. A tanácsadói oldal pedig azt mutatja be, hogyan tudnak egyedi módszerekkel ebben partnerek lenni. A kerekasztal Friedl Zsuzsanna (Microsoft, HR Igazgató), Karl Anikó (Mol- Training and Competency Development Manager), Sárvári György (Bardo Consulting), Molnár Erika (Szereprulett).

Hogyan kommunikáljunk a csatornák özönében – Kepes András válaszol

Szó lesz arról, hogy kommunikáljunk érthetően a felgyorsult világban, ahol a rengeteg csatorna, és a generációs különbségek sem könnyítik helyzetünket. A sokak számára televíziós műsorairól és könyveiről ismert Kepes András (TRIPLAcoaching és Budapesti Metropolitan Egyetem) osztja meg gondolatait.

Generációs különbségek áthidalása Tari Annamáriával

Szó lesz arról, hogy milyen szemlélettel forduljanak egymáshoz a különböző generációk. Ebbe a téma szakértője Tari Annamária, pszichoanalitikus, az Y, Z generációkról írt több sikerkönyv szerzője vezeti be a résztvevőket.

Szó lesz arról, hogyan érhetünk el fenntartható sikert és jókedvet a munkahelyen. Mindezt más szemlélettel, a dobozon kívülről, megismerve például azt, hogy miért fontos cégépítő alapelv a "két pizza" stratégia, és milyen titkot rejt a fehérre festett padló. Szalay Ádám (Sikerkód) motivációs tréner, coach, a TV2 Naplójának egykori főszerkesztője ad útravalót.

Időpont: 2016. május 10. 9:00
Helyszín: 1095 Budapest Komor Marcell u. 1.
A rendezvény oldala: www.hrportal.hu/hrpiknik_2016_tavasz/
Email: info kukac hrportal.hu