1. Címlap
  2. Toborzási, kiválasztási tanácsok
  3. Szakemberek keresése
  4. HR-esek a boltban – új toborzóeszköz a Spartól

HR-esek a boltban – új toborzóeszköz a Spartól

A munkaerőhiány új módszerekre sarkallja a cégeket a kiskereskedelemben. Ennek egyik példája, hogy a Spar megnyitotta első toborzóirodáját Budapesten, a Nyugati téri szupermarketben, ahol két HR szakértő várja az érdeklődőket. Az áruházlánc közlése szerint szeretne „minél közvetlenebb kapcsolatot teremteni az álláskeresőkkel.”

A kiskereskedelemben a potenciális munkavállalók közvetlen és hatékony elérése érdekében megnyitotta első toborzóirodáját Budapesten a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Két HR-szakértő várja az érdeklődőket

A Nyugati téri áruházban található irodában két HR-szakértő várja az érdeklődőket. A munkát keresőknek személyes tájékoztatást  biztosítanak, így rendhagyó módon az állásinterjú és a konkrét jelentkezés előtt minden egyes munkával kapcsolatos kérdésre választ kaphatnak. Természetesen jelentkezni is lehet az egyes pozíciókra, és akár interjúidőpont egyeztetésére is lehetőség van a megpályázni kívánt állás kapcsán.

Íme a Spar első toborzóirodája a budapesti Nyugati téri üzletben. Hétfőtől péntekig napi 8 órában várja az érdeklődőket. A beosztást úgy alakították ki, hogy egyik nap már reggel 8-kor, máskor még este 8-kor is elérhető legyen egy HR-es.

Több egységben is lehetnek toborzóirodák

„Teszt jelleggel nyitottuk meg a toborzóirodát Budapesten, a későbbiekben országszerte tervezzük hasonlók indítását, ha ez beválik. A SPAR, mint értékteremtő családi vállalkozás, hosszú távon tervez Magyarországon: folyamatosak az üzletnyitások és a fejlesztések, ezért szükségünk volt, van és lesz is a megbízható, motivált munkatársakra. Szeretnénk még vonzóbb munkahellyé válni, hiszen nálunk jó a hangulat, kiszámítható a jövő és versenyképesek a fizetések, illetve a béren kívüli juttatások” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Kiket is keresnek?

A SPAR folyamatosan keres eladókat, pénztárosokat, árufeltöltőket, konyhai kisegítőket, szakácsokat, henteseket, részleg- és osztályvezetőket Budapest egész területére. Elsősorban azokat várják, akik érdeklődnek a kereskedelem iránt, szívesen dolgoznának Spar vagy Interspar áruházban, akik számára fontos, hogy stabil hátterű cégnél dolgozhassanak hosszú távon, bejelentett munkaviszonyban.

„Pozitív gondolkodású és hozzáállású, fejlődni vágyó jelentkezőket várunk csapatunkba. Fontos a szaktudás, de a legtöbb pozíciónknál inkább azt nézzük, hogy a jelölt kellően motivált legyen, akarjon tanulni, s a személyiségében rendelkezzen azokkal az értékekkel, amelyek a kereskedelemben fontosak” – tette hozzá Maczelka Márk.

A vállalat a teljesítményorientált bérezés elvét vallja, s az alapjövedelmen kívül számos béren kívüli juttatást biztosít, mint például a 13. havi juttatás, az étkezési utalvány, a dolgozói kedvezmény kártya, az utazási költségtérítés, a műszakpótlékok, az iskolakezdési támogatás, valamint a kedvezményes üdülési lehetőségek.

A kiskereskedelmi multi jelenleg mintegy 13 ezer embernek ad munkát Magyarországon.