Skip Nav
  1. Címlap
  2. Toborzási, kiválasztási tanácsok
  3. Szakemberek keresése
  4. Újra jön a Personal Hungary – mi várja a kilátogatókat?

Újra jön a Personal Hungary – mi várja a kilátogatókat?

Újra jön a Personal Hungary – mi várja a kilátogatókat?
Már csak egy hét és kinyitja kapuit a vezető magyarországi személyügyi kiállítás, a Personal Hungary. Mi várja majd a kilátogatókat? Milyen újdonságokkal készülnek? Melyek lesznek a fókuszpontok? Erre is válaszol Német Gábor projektvezető (a fenti képen).

+ 13. alkalommal rendezik meg a kiállítást Budapesten. Melyek lesznek idén a top témák?

- Csak címszavakban sorolok fel néhányat, mert hosszú a lista: A munkaerőhiány kezelése, a tehetségek megtalálása örökzöld téma, mi is kiemelten foglalkozunk ezzel. Az egészségmegőrzés, a stresszkezelés, a kellemes munkakörnyezet megteremtése, a munka-magánélet egyensúlyának segítése a dolgozók megtartásban játszik fontos szerepet.

Terítékre kerülnek a cafeteriát érintő változások, a gamification trendjei, a leggyakoribb munkajogi kérdések. Izgalmas terület az employer branding, amely már nemcsak a nagyvállalatok projektjei között szerepel.

Egyre több cég kezdett el foglalkozni a generációs különbségek kezelésével, az X, Y, Z generációk csapatba illesztésével. Terjednek világszerte HR területen is az automatizációs szoftveres megoldások a toborzástól kezdve a teljesítményértékelésig. Kiállítóink közül többen erre kínálnak termékeket. Szóval sok forró téma kerül elő és igyekszünk minél több jó céges gyakorlatot bemutatni. (A teljes program itt érhető el. - a szerk.)

+ Tavaly sok év után a pesti Syma Csarnokból a budai Millenárisra költöztek. Bevált?

- Teljesen. És az is, hogy koncepciót váltottunk azzal, hogy a nagyobb témacsoportokhoz „arcokat”, azaz szakértőkett kértünk fel. Az idei újítás, hogy új logóval, új arculattal és weboldallal jelentkezünk. Számomra a Personal Hungary nem csupán egy kiállítás, hanem egy szakmai közösség és fórum, a kollegialitás megélésének színtere és innovációs platform is egyben. A részvétel itt nem csak munka, de feltöltődés is egyben. Az előző évekhez hasonlóan a két nap során idén is több, mint 2000 szakembert várunk.

Bevált tavaly a helyszínváltás. Idén is a Millenáris Park ad otthont a kiállításnak

+ Minden évben tartanak előadást ismert hazai nevek illetve elismert külföldi szakemberek. Kik jönnek idén?

- A két nap alatt 6 előadói térben 147 szakmai programon lehet részt venni. Ismét eljön egy népszerű páros, Dr. Mérő László és Dr. Baracskai Zoltán, akik „Várjunk a lehetetlenre!, „Ne várjunk a lehetetlenre” címmel lépnek fel.
Az oktatásról, mint a jövő versnyképességéről és annak új irányairól első kézből, Palkovics László EMMI államtitkártól kapnak áttekintést a kilátogatók.

 

Dr. Baracskai Zoltán újra tart előadást Dr. Mérő Lászlóval

Lesz meghívottunk a művészvilágból is: Szigeti Ferenc a Karthago Együttesből Magyarország egyik legrégebben működő, változatlan felállású zenekarának életét mutatja be és saját vezetői szerepének megéléséről osztja meg gondolatait.
Emellett a gazdasági szférából itt lesz Dale A. Martin, a Siemens ipari konszern magyarországi vezetője, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke, akit „A vezető, mint első számú HR-es” témában kérdeznek.
Eljön Írországból Holly Fawcett, a Social Talent recruitereket képző cég trénere, aki a kulcsszavas keresésen alapuló jelöltkutatás technikáiba ad betekintést.

Rajtuk kívül persze még sok menedzser, HR-vezető és tanácsadó osztja meg gondolatait, mutatja be az aktuális trendeket.

+ Van-e valamilyen újdonság a programok között?

- Ebben az évben először szervezünk „meetup”-okat a Personal Hungaryn. Ezek egy-egy téma köré szerveződő intekaktív beszélgetések, amelyeken terítékre kerül egyebek mellett a toborzás, a tehetségkeresés, a HR vezető szerepe.
Újdonság az is, hogy egy okostelefnos applikáció, az Evaluter letöltésével lehet értékelni az előadásokat. Aki ebben részt vesz, értékes nyereményt nyerhet.

+ Hogyan alakult a kiállító cégek összetétele?

- A tavalyinál több, közel 70 kiállítónk lesz. A legnagyobb a növekedés a corporate health témakörben figyelhető meg, ahol a vállalati egészségmegőrzést támogató szolgáltatók állítanak ki, de hónapokkal ezelőtt betelt a keret a tréning és coaching szekcióra is. Bemutatkoznak a HR szoftvereket fejlesztő vállalatok is. A magyarok mellett még öt országból (ír, cseh, német, svájci, osztrák) érkeznek cégek saját standdal.  A kiállítók egyébként sok ingyenes szolgáltatással készülnek: például szemészeti, fittség felméréssel, grafológiai elemzéssel, stb.

Kétezer feletti látogatót várnak idén is a szervezők

+ Mennyibe kerül a belépőjegy?

- Online vásárolva 1200 forint egy napra, két napra pedig ennek a duplája. Várunk mindenkit a Millenáris Parkba november 16-17-én.

A HRSpirit.hu oldalt működtető Monster Magyarország Kft. a Personal Hungary Emberierőforrás-menedzsment Szakkiállítás kommunikációs partnere.